RECEPTY

Mrkvové rizoto

Mrkvové rizoto

Jednoduché a chutné jídlo z pár běžných ingrediencí jemně krémové konzistence doladěné slano-kyselými kapary. Namísto kaparů se dají použít například zelené olivy, nebo najemno nakrájené kyselé okurky.

recept,fotorecept,mrkev,rýže kulatozrnná,Rizoto,Bezlepkové

Rizoto

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
kapary2čajové lžičky
mrkev300gramů
olej na smažení4polévkové lžíce
paprika100gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rýže kulatozrnná500gramů
sýr Parmezán150gramů
sůl½čajové lžičky
voda750mililitrů
víno bílé100mililitrů

 

Recept

1. 

olej na smažení 4 polévkové lžíce  cibule 150 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

mrkev 300 gramů

Očistíme a omyjeme mrkev. Nakrájíme na kostičky.

3. 

Mrkev přidáme do pánve a pokračujeme ve smažení, za občasného promíchání, přibližně dvě minuty.

4. 

rýže kulatozrnná 500 gramů

Přidáme studenou vodou propláchnutou rýži.

5. 

víno bílé 100 mililitrů

Podlijeme vínem a podusíme přikryté.

6. 

paprika 100 gramů

Papriku očistíme, umyjeme a nakrájíme najemno.

7. 

voda 750 mililitrů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Rýži podlijeme vodou a přidáme papriku. Dochutíme pepřem a solí. Povaříme společně, dokud rýže neabsorbuje většinu tekutiny.

8. 

sýr Parmezán 150 gramů

Přidáme nastrouhaný sýr a dobře promícháme.

9. 

kapary 2 čajové lžičky

Dochutíme kapary.

10. 

Dusíme, pokud není rýže měkká a konzistence mírně krémová. Případně přilijeme vodu, nebo i dochutíme solí.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie