Žampionové rizoto
Jednoduchý, odlehčující, bezmasý oběd či večeře. Při servírování posypeme rizoto strouhaným sýrem.
recept,fotorecept,žampiony,rýže kulatozrnná,Rizoto,Bezlaktózové,Bezlepkové
Rizoto
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rýže kulatozrnná | 300 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 350 | mililitrů | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
žampiony 500 gramů
Žampiony omyjeme, nakrájíme, přidáme k cibuli s mrkví a 5 minut spolu orestujeme.
4.
rýže kulatozrnná 300 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Přisypeme omytou, scezenou rýži, přidáme sůl a pepř.
6.
Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut. Podle potřeby můžeme dolít ještě trochu vody.
Dobrou chuť!