RECEPTY

Rizoto se sýrem Pecorino

Rizoto se sýrem Pecorino

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.

recept,fotorecept,cibule,celer,rýže kulatozrnná,hrášek,sýr Pecorino,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty

Rizoto

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

510 g

Energie porce

574 kcal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

bujón zeleninový

20

52

gramů

kcal

celer

200

100

gramů

kcal

cibule

200

88

gramů

kcal

hrášek

100

76

gramů

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

ocet jablečný

40

9

mililitrů

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

rozinky

30

86

gramů

kcal

rum

50

120

mililitrů

kcal

rýže kulatozrnná

250

863

gramů

kcal

sýr Pecorino

70

271

gramů

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. 

rozinky 30 gramů  rum 50 mililitrů

Hrst rozinek zalije rumem a necháme je nabobtnat.

Hrst rozinek zalije rumem a necháme je nabobtnat....

2. 

cibule 200 gramů  celer 200 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  rýže kulatozrnná 250 gramů  ocet jablečný 40 mililitrů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji dosklovita na olivovém oleji s nadrobno nastrouhaným celerem. Přidáme šálek rýže, ocet a smažíme ještě asi dvě minuty.

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli...

3. 

voda 1 litr  bujón zeleninový 20 gramů  hrášek 100 gramů

Přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

Přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky...

4. 

sýr Pecorino 70 gramů  máslo 50 gramů

Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný sýr Pecorino a rozinky. Promícháme a prohřejeme.

Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit