svetvemne.cz

Rizoto se sýrem Pecorino

     

Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bujón zeleninový20gramů
celer200gramů
cibule200gramů
hrášek100gramů
máslo50gramů
ocet jablečný40mililitrů
olej olivový2polévkové lžíce
rozinky30gramů
rum50mililitrů
rýže kulatozrnná250gramů
sýr Pecorino70gramů
voda1litr

1. 

rozinky 30 gramů  rum 50 mililitrů

Hrst rozinek zalije rumem a necháme je nabobtnat.

2. 

cibule 200 gramů  celer 200 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  rýže kulatozrnná 250 gramů  ocet jablečný 40 mililitrů

Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji dosklovita na olivovém oleji s nadrobno nastrouhaným celerem. Přidáme šálek rýže, ocet a smažíme ještě asi dvě minuty.

3. 

voda 1 litr  bujón zeleninový 20 gramů  hrášek 100 gramů

Přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

4. 

sýr Pecorino 70 gramů  máslo 50 gramů

Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný sýr Pecorino a rozinky. Promícháme a prohřejeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit