Rizoto se sýrem Pecorino

Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.
recept,fotorecept,cibule,celer,rýže kulatozrnná,hrášek,sýr Pecorino,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Kategorie
Rizoto › Recepty italské kuchyně › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Cibule › Sezona - Celer › Sezona - hrášek ›Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 20 52 | gramů kcal | |
celer | 200 100 | gramů kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
hrášek | 100 76 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
ocet jablečný | 40 9 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
rozinky | 30 86 | gramů kcal | |
rum | 50 120 | mililitrů kcal | |
rýže kulatozrnná | 250 863 | gramů kcal | |
sýr Pecorino | 70 271 | gramů kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal |
Recept
2.
cibule 200 gramů • celer 200 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce • rýže kulatozrnná 250 gramů • ocet jablečný 40 mililitrů
Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji dosklovita na olivovém oleji s nadrobno nastrouhaným celerem. Přidáme šálek rýže, ocet a smažíme ještě asi dvě minuty.

3.
voda 1 litr • bujón zeleninový 20 gramů • hrášek 100 gramů
Přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.

4.
sýr Pecorino 70 gramů • máslo 50 gramů
Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný sýr Pecorino a rozinky. Promícháme a prohřejeme.

Dobrou chuť!