svetvemne.cz

Chřestové rizoto

    

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající krémové rizoto ze zeleného chřestu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
chřest zelený400gramů
cibule100gramů
máslo50gramů
olej řepkový2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rýže kulatozrnná200gramů
sýr Grana Padano100gramů
sůl1čajová lžička
voda1litr
víno bílé suché100mililitrů
vývar zeleninový1litr

1. 

chřest zelený 400 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 1 litr

Chřest omyjeme a odřízneme zdřevnatělé konce. Dáme ho vařit na 4 minuty do vroucí osolené vody.

2. 

Po uvaření z chřestu odřízneme špičky. Ty později použijeme k dekoraci při servírování.

3. 

Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky.

4. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce  cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

rýže kulatozrnná 200 gramů  víno bílé suché 100 mililitrů  vývar zeleninový 1 litr  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Přidáme rýži a smažíme ještě asi dvě minuty do zprůsvitnění. Zalijeme sklenkou bílého vína.

6. 

Pokračujeme ve vaření a míchání. Postupným přiléváním vývaru udržujeme řidší kašovitou konzistenci, dokud se rýže neuvaří.

7. 

máslo 50 gramů  sýr Grana Padano 100 gramů

Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

8. 

Přidáme připravené uvařené kousky chřestu, promícháme, minutku spolu povaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit