svetvemne.cz

Chřestové rizoto

     

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající krémové rizoto ze zeleného chřestu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Chřest zelený400gramů
Cibule100gramů
Máslo50gramů
Olej řepkový2polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Rýže kulatozrnná200gramů
Sýr grana padano100gramů
Sůl1čajová lžička
Voda1litr
Víno bílé suché100mililitrů
Vývar zeleninový1litr

1. 

chřest zelený 400 g  sůl 1 ČL  voda 1 l

Chřest omyjeme a odřízneme zdřevnatělé konce. Dáme ho vařit na 4 minuty do vroucí osolené vody.

2. 

Po uvaření z chřestu odřízneme špičky. Ty později použijeme k dekoraci při servírování.

3. 

Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky.

4. 

olej řepkový 2 PL  cibule 100 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

rýže kulatozrnná 200 g  víno bílé suché 100 ml  vývar zeleninový 1 l  pepř černý mletý ¼ ČL

Přidáme rýži a smažíme ještě asi dvě minuty do zprůsvitnění. Zalijeme sklenkou bílého vína.

6. 

Pokračujeme ve vaření a míchání. Postupným přiléváním vývaru udržujeme řidší kašovitou konzistenci, dokud se rýže neuvaří.

7. 

máslo 50 g  sýr Grana Padano 100 g

Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

8. 

Přidáme připravené uvařené kousky chřestu, promícháme, minutku spolu povaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit