Chřestové rizoto

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající krémové rizoto ze zeleného chřestu.
recept,fotorecept,chřest zelený,rýže kulatozrnná,Rizoto,,Bezlepkové
Rizoto
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
748 g
Energie porce
534 kcal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
chřest zelený | 400 60 | gramů kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej řepkový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
rýže kulatozrnná | 200 690 | gramů kcal | |
sýr Grana Padano | 100 417 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal | |
víno bílé suché | 100 82 | mililitrů kcal | |
vývar zeleninový | 1 200 | litr kcal |
Recept
1.
chřest zelený 400 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 1 litr
Chřest omyjeme a odřízneme zdřevnatělé konce. Dáme ho vařit na 4 minuty do vroucí osolené vody.

2.
Po uvaření z chřestu odřízneme špičky. Ty později použijeme k dekoraci při servírování.

3.
Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky.

4.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • cibule 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5.
rýže kulatozrnná 200 gramů • víno bílé suché 100 mililitrů • vývar zeleninový 1 litr • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme rýži a smažíme ještě asi dvě minuty do zprůsvitnění. Zalijeme sklenkou bílého vína.

6.
Pokračujeme ve vaření a míchání. Postupným přiléváním vývaru udržujeme řidší kašovitou konzistenci, dokud se rýže neuvaří.
7.
máslo 50 gramů • sýr Grana Padano 100 gramů
Přidáme nastrouhaný sýr a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.

8.
Přidáme připravené uvařené kousky chřestu, promícháme, minutku spolu povaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!