RECEPTY

Rizoto z krůtích stehen

Rizoto z krůtích stehen

Chutný oběd na sobotu. Rizoto můžeme před podáváním posypat strouhaným sýrem.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,krůtí stehna,slanina oravská,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

krůtí stehna1200gramů
mrkev150gramů
paprika červená mletá-
rýže kulatozrnná250gramů
slanina oravská150gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda-
voda250mililitrů

 

Recept

1. Rýže

rýže kulatozrnná 250 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku. Vložíme ji do hrnce, krátce osmahneme, přidáme sůl a zalijeme vařící vodou cca 1 cm nad povrch rýže. Pod pokličkou uvaříme doměkka.

2. 

krůtí stehna 1200 gramů  sůl  paprika červená mletá  voda 200 mililitrů

Krůtí stehna omyjeme, položíme na pekáč, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Přilijeme vodu a zakryté pečeme cca hodinu v troubě. Upečené maso musí být snadno oddělitelné od kosti.

3. 

slanina oravská 150 gramů  mrkev 150 gramů

Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Slaninu pokrájíme na nudličky a lehce ji osmahneme.

4. 

voda 50 mililitrů

K slanině přidáme mrkev, podlijeme vodou a za občasného promíchávání 5 -10 minut podusíme.

5. 

Upečená krůtí stehna necháme vychladnout tak, abychom je mohli vzít do ruky. Maso obereme, přičemž důkladně odstraníme všechny kosti. Maso pokrájíme na menší kousky.

6. 

Maso, mrkev se slaninou přidáme k rýži. Důkladně, ale jemně promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit