RECEPTY

Pečené krůtí na kysaném zelí s bramborami

Pečené krůtí na kysaném zelí s bramborami

Vynikající oběd či večeře z jednoho pekáče.

recept,fotorecept,brambory,krůtí stehna,zelí kvašené,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule200gramů
houby sušené30gramů
krůtí stehna1.5kilogram
olej řepkový3polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl2čajové lžičky
voda150mililitrů
zelí kvašené800gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

houby sušené 30 gramů

Houby namočíme do vody a necháme 10 minut odstát.

3. 

krůtí stehna 1.5 kilogram  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Čtyři menší krůtí stehna vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme pepřem.

4. 

cibule 200 gramů  olej řepkový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ty rozebereme a vložíme do pekáče vymazaného olejem.

5. 

zelí kvašené 800 gramů

Zelí scedíme a rozložíme na cibuli. Přidáme scezené houby.

6. 

česnek 3 stroužky  voda 150 mililitrů

Na zelí položíme připravené maso a potřeme ho očištěným, prolisovaným česnekem. Na maso rozložíme brambory. Podlijeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180-190 °C 1,5 hodiny.

7. 

Odkryjeme, maso přendáme na brambory, vložíme do trouby a při teplotě 200 °C 15 minut zapékáme. Částečně vychladlé maso obereme a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie