Pečené krůtí na kysaném zelí s bramborami
Vynikající oběd či večeře z jednoho pekáče.
recept,fotorecept,brambory,krůtí stehna,zelí kvašené,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
houby sušené | 30 | gramů | |
krůtí stehna | 1.5 | kilogram | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů | |
zelí kvašené | 800 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
3.
krůtí stehna 1.5 kilogram • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Čtyři menší krůtí stehna vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme pepřem.
4.
cibule 200 gramů • olej řepkový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ty rozebereme a vložíme do pekáče vymazaného olejem.
6.
česnek 3 stroužky • voda 150 mililitrů
Na zelí položíme připravené maso a potřeme ho očištěným, prolisovaným česnekem. Na maso rozložíme brambory. Podlijeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180-190 °C 1,5 hodiny.
7.
Odkryjeme, maso přendáme na brambory, vložíme do trouby a při teplotě 200 °C 15 minut zapékáme. Částečně vychladlé maso obereme a servírujeme.
Dobrou chuť!