svetvemne.cz

Pečené krůtí na kysaném zelí s bramborami

    

Vynikající oběd či večeře z jednoho pekáče.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory800gramů
cibule200gramů
houby sušené30gramů
krůtí stehna1.5kilogram
olej řepkový3polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl2čajové lžičky
voda150mililitrů
zelí kvašené800gramů
česnek3stroužky

1. 

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

houby sušené 30 gramů

Houby namočíme do vody a necháme 10 minut odstát.

3. 

krůtí stehna 1.5 kilogram  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Čtyři menší krůtí stehna vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme pepřem.

4. 

cibule 200 gramů  olej řepkový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ty rozebereme a vložíme do pekáče vymazaného olejem.

5. 

zelí kvašené 800 gramů

Zelí scedíme a rozložíme na cibuli. Přidáme scezené houby.

6. 

česnek 3 stroužky  voda 150 mililitrů

Na zelí položíme připravené maso a potřeme ho očištěným, prolisovaným česnekem. Na maso rozložíme brambory. Podlijeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180-190 °C 1,5 hodiny.

7. 

Odkryjeme, maso přendáme na brambory, vložíme do trouby a při teplotě 200 °C 15 minut zapékáme. Částečně vychladlé maso obereme a servírujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit