RECEPTY

Krůtí stehna na cibuli

Krůtí stehna na cibuli

Pečené krůtí maso z dolních stehen s chutnou cibulkou. Podáváme s pečenými bramborami.

recept,fotorecept,krůtí stehna,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
krůtí stehna4kusy
paprika červená mletá-
slanina prorostlá100gramů
sůl-
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  slanina prorostlá 100 gramů  krůtí stehna 4 kusy  sůl  paprika červená mletá

Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Krůtí spodní stehna omyjeme, nasolíme, potřeme mletou červenou paprikou a ostrým nožem do nich uděláme hluboké zářezy. Do zářezů zastrčíme proužky slaniny.

2. 

voda 400 mililitrů

Stehna vložíme do pekáče a bohatě posypeme cibulí. Stehny trochu pohneme, aby se část cibule dostala i pod ně. Podlijeme vodou.

3. 

Pečeme zakryté na středním stupni ve vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny. Maso musí být zcela měkké a snadno musí jít od kosti.

4. 

Upečené maso poodděluje od kosti a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie