svetvemne.cz

Krůtí špízy v alobalu

     

Špízy jsou jednoduchým a oblíbeným způsobem přípravy jídla na grilování. Stejně jednoduchá je jejich příprava v troubě. Přípravané v alobalu, ať už na grilu nebo v troubě, jsou mnohem více šťavnatější.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule150gramů
Koření kurkuma 1čajová lžička
Krůtí prsa300gramů
Olej olivový60mililitrů
Paprika barevná150gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Žampiony250gramů
Brambory opečené na másle

1. 

krůtí prsa 300 g

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2. 

koření kurkuma  1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Posypeme kořením, promícháme, ...

3. 

olej olivový 60 ml

... vložíme do misky, zalijeme olejem a opět promícháme. Necháme dvě hodiny marinovat (nebo i déle).

4. 

paprika barevná 150 g  cibule 150 g

Cibuli očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a rozebereme na lupínky. Papriku omyjeme, vyčistíme a pokrájíme na větší kousky.

5. 

žampiony 250 g

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

6. 

Maso, cibuli, papriku a žampiony napichujeme střídavě na špejli. Vždy dva špízy položíme na dostatečně velký alobal, pokapeme olejem, ve kterém se marinovaly a zabalíme.

7. 

Pečeme 35 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Brambory opečené na másle recept

Upečené rozbalíme a můžeme servírovat. Doporučujeme podávat s bramborami nebo chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit