Smažená krůtí prsa v jogurtové marinádě
Jemné a chutné marinované krůtí řízky.
recept,fotorecept,krůtí prsa,jogurt bílý 3,5% tuku,Krůtí maso
Krůtí maso
Kategorie
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 2 | polévkové lžíce | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 400 | mililitrů | |
krůtí prsa | 800 | gramů | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová Natur | 2 | čajové lžičky |
Recept
2.
jogurt bílý 3,5% tuku 400 mililitrů • med 2 polévkové lžíce • hořčice plnotučná 2 polévkové lžíce • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl zeleninová Natur 2 čajové lžičky
Jogurt, med, hořčici, mletou červenou papriku, zeleninovou sůl smícháme a do takto připravené marinády vložíme krůtí řízky. Necháme několik hodin v chladu odležet.
3.
V pánvi rozehřejeme olej, krůtí řízky po jednom vyndaváme z marinády a obalíme je v hladké mouce.
4.
Hned po obalení v mouce je vkládáme do rozpáleného oleje.
5.
Smažíme na mírném ohni 10 minut zakryté pod pokličkou, pak pánev odkryjeme, řízky obrátíme a osmažíme je z druhé strany 10 minut. Kontrolujeme teplotu oleje, aby se příliš nerozpálil a řízky se nepřipálily.
Dobrou chuť!