RECEPTY

Krůtí paprikáš

Krůtí paprikáš

Paprikáš z dušených krůtích prsou na lahodné sladké smetaně je vhodný k haluškám, ale i těstovinám či rýži. Je to klasické a efektní nenáročné jídlo.

recept,fotorecept,krůtí prsa,paprika červená mletá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Krůtí maso

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Krůtí maso  

 

Ingredience

Ingredience

krůtí prsa850gramů
mouka hladká1polévková lžíce
olej řepkový3polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl¾čajové lžičky
voda1litr

 

Recept

1. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

2. 

krůtí prsa 850 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda 1 litr

Krůtí maso si nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Za občasného promíchání se nám maso zatáhne. Ochutíme mletým pepřem a červenou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 50 minut.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce  sůl ¾ čajové lžičky

Mouku rozmícháme dohladka ve smetaně a za stálého míchání pomalu přilijeme k uvařenému masu. Přivedeme k mírnému varu a odstavíme vypneme ohřev. Dochutíme solí.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie