Krůtí paprikáš

Paprikáš z dušených krůtích prsou na lahodné sladké smetaně je vhodný k haluškám, ale i těstovinám či rýži. Je to klasické a efektní nenáročné jídlo.
recept,fotorecept,krůtí prsa,paprika červená mletá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Krůtí maso
Krůtí maso
Ukuchtil
Počet porcí
6
Hmotnost porce
363 g
Energie porce
333 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Krůtí maso ›Ingredience
Ingredience
krůtí prsa | 850 740 | gramů kcal | |
mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
olej řepkový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sůl | ¾ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal |
Recept

2.
krůtí prsa 850 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 1 litr
Krůtí maso si nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Za občasného promíchání se nám maso zatáhne. Ochutíme mletým pepřem a červenou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 50 minut.

3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce • sůl ¾ čajové lžičky
Mouku rozmícháme dohladka ve smetaně a za stálého míchání pomalu přilijeme k uvařenému masu. Přivedeme k mírnému varu a odstavíme vypneme ohřev. Dochutíme solí.

Dobrou chuť!