Krůtí paprikáš
Paprikáš z dušených krůtích prsou na lahodné sladké smetaně je vhodný k haluškám, ale i těstovinám či rýži. Je to klasické a efektní nenáročné jídlo.
recept,fotorecept,krůtí prsa,paprika červená mletá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Krůtí maso
Krůtí maso
Kategorie
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
krůtí prsa | 850 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
voda | 1 | litr |
Recept
2.
krůtí prsa 850 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 1 litr
Krůtí maso si nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Za občasného promíchání se nám maso zatáhne. Ochutíme mletým pepřem a červenou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 50 minut.
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce • sůl ¾ čajové lžičky
Mouku rozmícháme dohladka ve smetaně a za stálého míchání pomalu přilijeme k uvařenému masu. Přivedeme k mírnému varu a odstavíme vypneme ohřev. Dochutíme solí.
Dobrou chuť!