svetvemne.cz

Pečené krůtí řízky

    

Perfektní domácí řízky podle tradičního receptu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
krůtí prsa800gramů
mouka hladká2polévkové lžíce
olej řepkový-
strouhanka2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
vejce slepičí3kusy
voda200mililitrů

1. 

krůtí prsa 800 gramů

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na řízky.

2. 

Jednotlivé řízky zlehka naklepeme.

3. 

mouka hladká 2 polévkové lžíce  strouhanka 2 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička

Mouku smícháme se strouhankou a solí. Ve směsi obalíme řízky.

4. 

vejce slepičí 3 kusy

Vajíčka rozšleháme a namočíme v nich řízky z obou stran.

5. 

olej řepkový

Následně je rychle opečeme na oleji.

6. 

voda 200 mililitrů

Poklademe do zapékací mísy, podlijeme vodou a zakryté pečeme v rozehřáté troubě 30 minut při 170 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit