svetvemne.cz

Pečená krůtí stehna na červené cibuli

    

Maso je nejchutnější při podávání s knedlíkem a dušeným kyselým zelím.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule červená250gramů
krůtí stehno spodní2kilogramy
olej řepkový4polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl3čajové lžičky
voda200mililitrů
česnek8stroužků

1. 

česnek 8 stroužků

Očistíme česnek a nakrájíme na plátky.

2. 

krůtí stehno spodní 2 kilogramy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Krůtí stehna umyjeme a nakrojíme. Pod kůži vsuneme část připraveného česneku. Osolíme a posypeme kořením.

3. 

olej řepkový 4 polévkové lžíce

Opečeme z každé strany na pánvi s trochou oleje.

4. 

cibule červená 250 gramů

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do pekáče.

5. 

voda 200 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Na cibuli položíme krůtí stehna a posypeme zbylým česnekem. Posolíme, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme na hodinu péct do trouby při teplotě 200 °C.

6. 

Po hodině otočíme a pečeme dále asi 30 minut.

7. 

Nakonec necháme 15 minut zapéct při nejvyšší teplotě.

8. 

Částečně vychlazené krůtí maso obereme od kostí a servírujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit