Pečená krůtí stehna na červené cibuli
Maso je nejchutnější při podávání s knedlíkem a dušeným kyselým zelím.
recept,fotorecept,krůtí stehno spodní,cibule červená,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 250 | gramů | |
krůtí stehno spodní | 2 | kilogramy | |
olej řepkový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek | 8 | stroužků |
Recept
2.
krůtí stehno spodní 2 kilogramy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Krůtí stehna umyjeme a nakrojíme. Pod kůži vsuneme část připraveného česneku. Osolíme a posypeme kořením.
5.
voda 200 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Na cibuli položíme krůtí stehna a posypeme zbylým česnekem. Posolíme, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme na hodinu péct do trouby při teplotě 200 °C.
6.
Po hodině otočíme a pečeme dále asi 30 minut.
7.
Nakonec necháme 15 minut zapéct při nejvyšší teplotě.
8.
Částečně vychlazené krůtí maso obereme od kostí a servírujeme.
Dobrou chuť!