Grilované krůtí v česnekové marinádě
![Grilované krůtí v česnekové marinádě](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001909/img_cs_4x3/grilovane-kruti-v-cesnekove-marinade_00180.jpg)
Chutné, jemné grilované maso, které nejlépe chutná se zeleninovým salátem. Zvláště dáváme do pozornosti Zelný salát s čedarem, Zelný salát Coleslaw a Celerový fit salát. Spolehlivé recepty na jejich přípravu hledejte v našem receptáři.
recept,fotorecept,česnek,krůtí prsa,Krůtí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Sezónní recepty
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
Celerový fit salát recept | - | ||
Zelný salát Coleslaw recept | - | ||
Zelný salát s čedarem recept | - | ||
krůtí prsa | 1 | kilogram | |
majoránka | 1.5 | čajové lžičky | |
med | 1 | polévková lžíce | |
ocet balzamikový | 2 | čajové lžičky | |
olej olivový | 6 | polévkových lžic | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2897.jpg)
2.
olej olivový 6 polévkových lžic • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička • majoránka 1.5 čajové lžičky • med 1 polévková lžíce • ocet balzamikový 2 čajové lžičky
Česnek vložíme do misky, postupně přidáváme uvedené ingredience a dobře umícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2900.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2893.jpg)
4.
Řízky zlehka naklepeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2895.jpg)
5.
Každý řízek potřeme z obou stran marinádou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2902.jpg)
6.
Řízky ukládáme do misky, nakonec na ně vylijeme zbylou marinádu, uzavřeme a necháme v chladu marinovat. Nejlépe, když se odleží přes celou noc.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2926.jpg)
7.
Rozpálíme gril s dřevěným uhlím a na grilovacím tácku (doporučujeme kovový) grilujeme z jedné...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2927.jpg)
8.
... a z druhé strany. Negrilujeme dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušilo se.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2930.jpg)
9.
Zelný salát Coleslaw recept • Zelný salát s čedarem recept • Celerový fit salát recept
Spoustu dalších skvělých salátů, vhodných ke gilovanému masu naleznete na našem webu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001909/small/IMG_2922.jpg)
Dobrou chuť!