svetvemne.cz

Grilované krůtí v česnekové marinádě

     

Chutné, jemné grilované maso, které nejlépe chutná se zeleninovým salátem. Zvláště dáváme do pozornosti Zelný salát s čedarem, Zelný salát Coleslaw a Celerový fit salát. Spolehlivé recepty na jejich přípravu hledejte v našem receptáři.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Krůtí prsa1kilogram
Majoránka1.5čajové lžičky
Med1polévková lžíce
Ocet balzamikový2čajové lžičky
Olej olivový6polévkových lžic
Sójová omáčka2polévkové lžíce
Sůl1čajová lžička
Česnek4stroužky
Celerový fit salát
Zelný salát coleslaw
Zelný salát s čedarem

1. 

česnek 4 stroužky

Česnek oloupeme a najemno nasekáme.

2. 

olej olivový 6 PL  sójová omáčka 2 PL  sůl 1 ČL  majoránka 1.5 ČL  med 1 PL  ocet balzamikový 2 ČL

Česnek vložíme do misky, postupně přidáváme uvedené ingredience a dobře umícháme.

3. 

krůtí prsa 1 kg

Krůtí maso opláchneme, usušíme a nakrájíme na řízky asi 1 cm silné.

4. 

Řízky zlehka naklepeme.

5. 

Každý řízek potřeme z obou stran marinádou.

6. 

Řízky ukládáme do misky, nakonec na ně vylijeme zbylou marinádu, uzavřeme a necháme v chladu marinovat. Nejlépe, když se odleží přes celou noc.

7. 

Rozpálíme gril s dřevěným uhlím a na grilovacím tácku (doporučujeme kovový) grilujeme z jedné...

8. 

... a z druhé strany. Negrilujeme dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušilo se.

9. 

Zelný salát Coleslaw recept  Zelný salát s čedarem recept  Celerový fit salát recept

Spoustu dalších skvělých salátů, vhodných ke gilovanému masu naleznete na našem webu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit