svetvemne.cz

Zelný salát s čedarem

     

Oblíbený Coleslaw salát, připravený z chutného křupavého mladého zelí, se skvělou chutí sýra Chedar. Je to ta nejlepší příloha ke grilovaným krůtím řízkům.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer150gramů
Cibule50gramů
Cukr krystalový20gramů
Majonéza100gramů
Mrkev200gramů
Ocet balzamikový2polévkové lžíce
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
Sýr cheddar150gramů
Sůl1čajová lžička
Zelí hlávkové bílé rané600gramů

1. 

zelí hlávkové bílé rané 600 g

Zelí očistíme, opláchneme a necháme ho okapat. Nastrouháme nahrubo na struhadle nebo najemno pokrájíme.

2. 

sůl 1 ČL

Zelí vložíme do mísy, osolíme a necháme odstát 20 minut. Pak ho zlehka pomačkáme a pokud pustilo hodně vody, tak ji částečně slijeme.

3. 

mrkev 200 g

Oloupeme mrkev, umyjeme a nahrubo ji nastrouháme.

4. 

celer 150 g

Oloupeme celer, umyjeme a nastrouháme ho najemno.

5. 

cibule 50 g

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

6. 

cukr krystalový 20 g  pepř černý mletý ½ ČL  ocet balzamikový 2 PL

Zeleninu přidáme k zelí, přisypeme trochu cukru, pepř a přidáme ocet. Promícháme.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 g  majonéza 100 g

Přidáme zakysanou smetanu a trochu majonézy. Promícháme.

8. 

sýr Cheddar 150 g

Sýr nahrubo nastrouháme a vmícháme do salátu.

9. 

Salát necháme, nejlépe přes noc, odležet v chladničce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit