svetvemne.cz

Rýžový salát s tuňákem

     

Netradiční, chutný a lehký salátek.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

rýže  olej slunečnicový 1 PL  fazole zelená (hluboko zmrazená) 200 g  vejce slepičí 4 ks

Opražíme rýži (1/2 šálku) asi 5 minut na trošce oleje, zalijeme 1,5 násobkem vody a vaříme na mírném ohni 15 minut. Zelené fazolky vaříme ve slané vodě 10 minut. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo.

2. 

sůl  pepř černý mletý  tuňák konzervovaný v rostlinném oleji 140 g  cibule ½ ks  rajčata 2 ks

Pokud se nám vaří ingredience, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka nebo půlměsíčky, rozdrobíme maso tuňáka. Po uvaření rozkrájíme vajíčka, slijeme fazolky a opláchneme ve studené vodě. Všechny ingredience podle chuti osolíme a opepříme.

3. 

citronová šťáva ½ ks  jogurt bílý 100 ml  cukr krystalový 1 PL

Zalijeme jednoduchým dresinkem, který získáme smícháním citronové šťávy, jogurtu a cukru. Promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit