RECEPTY

Rýžový salát s tuňákem

Rýžový salát s tuňákem

Netradiční, chutný a lehký salátek.

recept,fotorecept,rýže,fazolové lusky zelené mražené,tuňák konzervovaný v rostlinném oleji,jogurt bílý,Zeleninové saláty,Bezlepkové

Zeleninové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule½kusu
citronová šťáva½kusu
cukr krystalový1polévková lžíce
fazolové lusky zelené mražené200gramů
jogurt bílý100mililitrů
olej slunečnicový1polévková lžíce
pepř černý mletý-
rajčata2kusy
rýže-
sůl-
tuňák konzervovaný v rostlinném oleji140gramů
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

rýže  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  fazolové lusky zelené mražené 200 gramů  vejce slepičí 4 kusy

Opražíme rýži (1/2 šálku) asi 5 minut na trošce oleje, zalijeme 1,5 násobkem vody a vaříme na mírném ohni 15 minut. Zelené fazolky vaříme ve slané vodě 10 minut. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo.

2. 

sůl  pepř černý mletý  tuňák konzervovaný v rostlinném oleji 140 gramů  cibule ½ kusu  rajčata 2 kusy

Pokud se nám vaří ingredience, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka nebo půlměsíčky, rozdrobíme maso tuňáka. Po uvaření rozkrájíme vajíčka, slijeme fazolky a opláchneme ve studené vodě. Všechny ingredience podle chuti osolíme a opepříme.

3. 

citronová šťáva ½ kusu  jogurt bílý 100 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Zalijeme jednoduchým dresinkem, který získáme smícháním citronové šťávy, jogurtu a cukru. Promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie