svetvemne.cz

Zelný salát Coleslaw

    

Oblíbený zelný salát s majonézou. Nabízíme velmi chutný recept na jednu z jeho verzí. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. Ocení ho všichni účastníci vaší domácí oslavy, kdy ho podáváme ke studeným obloženým mísám.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
celer200gramů
cibule50gramů
cukr krystalový1.5čajové lžičky
majonéza light300mililitrů
mrkev150gramů
ocet balzamikový2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
zelí bílé650gramů

1. 

zelí bílé 650 gramů

Zelí nadrobno nakrájíme.

2. 

sůl 1 čajová lžička

Vložíme ho do mísy, posypeme solí a necháme půl hodinu odpočívat.

3. 

cibule 50 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4. 

celer 200 gramů

Celer očistíme, omyjeme, najemno nastrouháme a přidáme ho k cibuli.

5. 

mrkev 150 gramů

Očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme mrkev. Přimícháme ji k celeru a cibuli.

6. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  cukr krystalový 1.5 čajové lžičky  ocet balzamikový 2 čajové lžičky

Zelí co nejvíce vyždímáme z vody, kterou pustilo a smícháme ho se zeleninou. Přidáme koření, cukr a vinný ocet. Dobře promícháme.

7. 

majonéza light 300 mililitrů

Nakonec do salátu zamícháme majonézu. Salát uložíme do druhého dne do lednice, aby se odležel.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit