svetvemne.cz

Krémový salát ze zelí a červené řepy

Krémový salát ze zelí a červené řepy

    

Výborný salát vhodný jako příloha k masům. Jako samostatný pokrm může být bez přidání tatarské omáčky zdravou večeří pro všechny dietáře.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

1. 

zelí bílé 800 gramů

Zelí nakrájíme na malé kousky.

2. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Vložíme ho do hrnce, přisypeme sůl, kmín, promícháme a necháme odpočívat.

3. 

červená řepa 1 kilogram

Červenou řepu omyjeme a doměkka uvaříme ve vodě (asi za 1 - 1,5 hodinu). Necháme vychladnout a oloupeme.

4. 

Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.

5. 

cibule 100 gramů  ocet 2 polévkové lžíce  sůl

Cibuli oloupeme a též nahrubo nastrouháme do salátu. Přidáme ocet, sůl (dle chuti) a dobře promícháme.

6. 

jogurt bílý 3,5% tuku 400 mililitrů

Vmícháme jogurt a necháme do druhého dne v chladu uležet.

7. 

tatarská omáčka 150 mililitrů

Před podáváním přimícháme tatarskou omáčku.

Dobrou chuť!

cibule100gramů
jogurt bílý 3,5% tuku400mililitrů
kmín mletá½čajové lžičky
ocet2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
sůl-
tatarská omáčka150mililitrů
zelí bílé800gramů
červená řepa1kilogram

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit