Krémový salát ze zelí a červené řepy
Výborný salát vhodný jako příloha k masům. Jako samostatný pokrm může být bez přidání tatarské omáčky zdravou večeří pro všechny dietáře.
recept,fotorecept,zelí bílé,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty Bezlepkové Sezónní recepty Sezona - červená řepa Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 400 | mililitrů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
tatarská omáčka | 150 | mililitrů | |
zelí bílé | 800 | gramů | |
červená řepa | 1 | kilogram |
Recept
2.
sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Vložíme ho do hrnce, přisypeme sůl, kmín, promícháme a necháme odpočívat.
3.
červená řepa 1 kilogram
Červenou řepu omyjeme a doměkka uvaříme ve vodě (asi za 1 - 1,5 hodinu). Necháme vychladnout a oloupeme.
4.
Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.
5.
cibule 100 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl
Cibuli oloupeme a též nahrubo nastrouháme do salátu. Přidáme ocet, sůl (dle chuti) a dobře promícháme.
Dobrou chuť!