svetvemne.cz

Krémový salát ze zelí a červené řepy

    

Výborný salát vhodný jako příloha k masům. Jako samostatný pokrm může být bez přidání tatarské omáčky zdravou večeří pro všechny dietáře.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule100gramů
jogurt bílý 3,5% tuku400mililitrů
kmín mletá½čajové lžičky
ocet2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
sůl-
tatarská omáčka150mililitrů
zelí bílé800gramů
červená řepa1kilogram

1. 

zelí bílé 800 gramů

Zelí nakrájíme na malé kousky.

2. 

sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Vložíme ho do hrnce, přisypeme sůl, kmín, promícháme a necháme odpočívat.

3. 

červená řepa 1 kilogram

Červenou řepu omyjeme a doměkka uvaříme ve vodě (asi za 1 - 1,5 hodinu). Necháme vychladnout a oloupeme.

4. 

Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.

5. 

cibule 100 gramů  ocet 2 polévkové lžíce  sůl

Cibuli oloupeme a též nahrubo nastrouháme do salátu. Přidáme ocet, sůl (dle chuti) a dobře promícháme.

6. 

jogurt bílý 3,5% tuku 400 mililitrů

Vmícháme jogurt a necháme do druhého dne v chladu uležet.

7. 

tatarská omáčka 150 mililitrů

Před podáváním přimícháme tatarskou omáčku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit