svetvemne.cz

Řepný salát s křenem a jablkem

     

Díky vysokému obsahu křenu silně pikantní, až pálivý salát plný zdraví prospěšných potravin. Vhodný jako příloha k pokrmům zejména během chřipkového období.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Citronová šťáva30mililitrů
Jablka200gramů
Křen čerstvý - kořen40gramů
Med30gramů
Voda50mililitrů
Červená řepa300gramů

1. 

červená řepa 300 g

Řepu omyjeme a uvaříme doměkka.

2. 

jablka 200 g  křen čerstvý - kořen 40 g

Vychlazenou červenou řepu oloupeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme jablka a křen.

3. 

Křen najemno nastrouháme (máme ho asi 1,5 polévkové lžíce) a vložíme do mísy.

4. 

Polovinu jablek nastrouháme na kaši a přidáme ke křenu, promícháme.

5. 

med 30 g  voda 50 ml  citronová šťáva 30 ml

Přidáme červenou řepu. V misce s vodou rozpustíme med a přilijeme čerstvou citronovou šťávu.

6. 

Druhou polovinu jablek nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme do mísy s červenou řepou.

7. 

Přilijeme medovo-citronový nálev a dobře promícháme.

8. 

Salát podáváme ozdobený sladkým lístkem stévie.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit