Řepný salát s křenem a jablkem

Díky vysokému obsahu křenu silně pikantní, až pálivý salát plný zdraví prospěšných potravin. Vhodný jako příloha k pokrmům zejména během chřipkového období.
recept,fotorecept,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 30 7 | mililitrů kcal | |
jablka | 200 122 | gramů kcal | |
křen čerstvý - kořen | 40 20 | gramů kcal | |
med | 30 99 | gramů kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
červená řepa | 300 144 | gramů kcal |
Recept

2.
jablka 200 gramů • křen čerstvý - kořen 40 gramů
Vychlazenou červenou řepu oloupeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme jablka a křen.

3.
Křen najemno nastrouháme (máme ho asi 1,5 polévkové lžíce) a vložíme do mísy.

4.
Polovinu jablek nastrouháme na kaši a přidáme ke křenu, promícháme.

5.
med 30 gramů • voda 50 mililitrů • citronová šťáva 30 mililitrů
Přidáme červenou řepu. V misce s vodou rozpustíme med a přilijeme čerstvou citronovou šťávu.

6.
Druhou polovinu jablek nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme do mísy s červenou řepou.

7.
Přilijeme medovo-citronový nálev a dobře promícháme.

8.
Salát podáváme ozdobený sladkým lístkem stévie.

Dobrou chuť!