Salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí

Vynikající zeleninově ovocný salát vhodný jako příloha k pečenému masu.
recept,fotorecept,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
ananas sterilizovaný | 150 ?? | gramů kcal | |
citron | 1 ?? | kus kcal | |
jablka | 150 92 | gramů kcal | |
kiwi | 200 100 | gramů kcal | |
kukuřice sterilovaná | 150 140 | gramů kcal | |
majonéza light | 100 459 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
červená řepa | 1 480 | kilogram kcal |
Recept
1.
červená řepa 1 kilogram • voda
Červenou řepu omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme do změknutí (asi 1-1,5 hodiny). Pak vodu slijeme a červenou řepu necháme vychladnout.

2.
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na silnější plátky ...

3.
... a protlačíme přes kolečko na bramborový salát.

4.
kukuřice sterilovaná 150 gramů • citron 1 kus
Přidáme scezenou kukuřici a šťávu z jednoho citronu.

5.
kiwi 200 gramů
Oloupeme kiwi, pokrájíme ho na plátky a protlačíme přes salátové kolečko do červené řepy.


7.
ananas sterilizovaný 150 gramů • jablka 150 gramů • sůl 1 čajová lžička
... ananas bez nálevu a oloupané, nahrubo nastrouhané jablko. Přimícháme sůl podle chuti. Salát necháme v chladu odležet alespoň hodinu před podáváním.

Dobrou chuť!