Salát z červené řepy s meduňkou
Jemný salát z červené řepy s jogurtem a meduňkou, která dá salátu uklidňující příchuť :) Salát je vhodný jako příloha k pikantním pokrmům, nebo jen tak, jako hlavní chod na večeři.
recept,fotorecept,červená řepa,meduňka,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 3 | polévkové lžíce | |
cukr třtinový | 15 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 500 | gramů | |
meduňka | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl himálajská růžová | ½ | čajové lžičky | |
červená řepa | 450 | gramů |
Recept
1.
červená řepa 450 gramů
Červenou řepu omyjeme a vložíme do většího množství vody. Vaříme doměkka cca 30 - 50 min (závisí na velikosti). Po vychladnutí oloupeme škrabkou na brambory.
2.
cukr třtinový 15 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • citronová šťáva 3 polévkové lžíce • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky
Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k ní cukr, pepř, citronovou šťávu a sůl. Promícháme.
4.
Meduňku...
5.
jogurt bílý 3,5% tuku 500 gramů
... a jogurt přidáme do červené řepy a promícháme. Podáváme dobře vychlazené.
Dobrou chuť!