svetvemne.cz

Salát z červené řepy s meduňkou

    

Jemný salát z červené řepy s jogurtem a meduňkou, která dá salátu uklidňující příchuť :) Salát je vhodný jako příloha k pikantním pokrmům, nebo jen tak, jako hlavní chod na večeři.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
citronová šťáva3polévkové lžíce
cukr třtinový15gramů
jogurt bílý 3,5% tuku500gramů
meduňka-
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl himálajská růžová½čajové lžičky
červená řepa450gramů

1. 

červená řepa 450 gramů

Červenou řepu omyjeme a vložíme do většího množství vody. Vaříme doměkka cca 30 - 50 min (závisí na velikosti). Po vychladnutí oloupeme škrabkou na brambory.

2. 

cukr třtinový 15 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  citronová šťáva 3 polévkové lžíce  sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky

Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k ní cukr, pepř, citronovou šťávu a sůl. Promícháme.

3. 

meduňka

Meduňku omyjeme a lístečky otrháme. Nakrájíme nadrobno.

4. 

Meduňku...

5. 

jogurt bílý 3,5% tuku 500 gramů

... a jogurt přidáme do červené řepy a promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit