svetvemne.cz

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

     

Chutná cviklová raita (Beetroot Raita, Chukander) je oblíbenou přílohou k pikantním indickým pokrmům. Má jemnou sladko-kyselou chuť a je vhodná i jako samostatné jídlo k dietní večeři.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

červená řepa 300 g

Menší červenou řepu omyjeme a uvaříme ve vodě, pod pokličku, za cca hodinu doměkka. Vodu slijeme a necháme vychladnout. Případně řepu ochladíme ponořením do studené vody.

2. 

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky.

3. 

jogurt bílý 3,5% tuku 250 g  sůl himálajská růžová ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL  koření máta sušená ½ ČL  cukr třtinový 1 ČL  citronová šťáva 1 PL

V jogurtu rozmícháme sůl, koření, cukr a citronovou šťávu.

4. 

mandle mleté 2 PL

Přimícháme červenou řepu a mleté mandle.

5. Tip na servírování

Basmati rýže - základní recept na přípravu recept  Čočkovo-hrachový pikantní dál recept

Počet porcí závisí na způsobu podávání. Jako salát k indickému menu je uvedeno množství asi 4 porce.

Tip na servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit