RECEPTY

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Chutná cviklová raita (Beetroot Raita, Chukander) je oblíbenou přílohou k pikantním indickým pokrmům. Má jemnou sladko-kyselou chuť a je vhodná i jako samostatné jídlo k dietní večeři.

recept,fotorecept,červená řepa,jogurt bílý 3,5% tuku,mandle mleté,Zeleninové saláty,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Zeleninové saláty

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

koření máta sušená½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept-
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr třtinový1čajová lžička
jogurt bílý 3,5% tuku250gramů
mandle mleté2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl himálajská růžová½čajové lžičky
Čočkovo-hrachový pikantní dál recept-
červená řepa300gramů

 

Recept

1. 

červená řepa 300 gramů

Menší červenou řepu omyjeme a uvaříme ve vodě, pod pokličku, za cca hodinu doměkka. Vodu slijeme a necháme vychladnout. Případně řepu ochladíme ponořením do studené vody.

2. 

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky.

3. 

jogurt bílý 3,5% tuku 250 gramů  sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky  koření máta sušená ½ čajové lžičky  cukr třtinový 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce

V jogurtu rozmícháme sůl, koření, cukr a citronovou šťávu.

4. 

mandle mleté 2 polévkové lžíce

Přimícháme červenou řepu a mleté mandle.

5. Tip na servírování

Basmati rýže - základní recept na přípravu recept  Čočkovo-hrachový pikantní dál recept

Počet porcí závisí na způsobu podávání. Jako salát k indickému menu je uvedeno množství asi 4 porce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie