svetvemne.cz

Okurkový salát s červenou řepou v jogurtu

    

Zdravý salát vhodný i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibulka jarní1kus
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr třtinový1čajová lžička
jogurt bílý 3,5% tuku300gramů
okurka salátová400gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl himálajská růžová-
červená řepa200gramů

1. 

červená řepa 200 gramů  okurka salátová 400 gramů

Malou červenou řepu omyjeme a asi za hodinu uvaříme doměkka. Vychladíme ponořenou ve studené vodě. Okurky částečně oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2. 

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme také na malé kostičky.

3. 

jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů  cukr třtinový 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl himálajská růžová  cibulka jarní 1 kus

Zeleninu vložíme do mísy, přidáme jogurt, cukr, šťávu z citronu a pepř. Promícháme. Můžeme přidat na jemno nakrájenou jarní cibulku. Podle chuti, těsně před podáváním, osolíme a opět promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit