Okurkový salát s červenou řepou v jogurtu

Zdravý salát vhodný i jako příloha k jídlům z masa.
recept,fotorecept,červená řepa,okurka salátová,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 ?? | kus kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cukr třtinový | 1 20 | čajová lžička kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 300 210 | gramů kcal | |
okurka salátová | 400 64 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl himálajská růžová | 0 ?? | kcal | |
červená řepa | 200 96 | gramů kcal |
Recept
1.
červená řepa 200 gramů • okurka salátová 400 gramů
Malou červenou řepu omyjeme a asi za hodinu uvaříme doměkka. Vychladíme ponořenou ve studené vodě. Okurky částečně oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme také na malé kostičky.

3.
jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů • cukr třtinový 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl himálajská růžová • cibulka jarní 1 kus
Zeleninu vložíme do mísy, přidáme jogurt, cukr, šťávu z citronu a pepř. Promícháme. Můžeme přidat na jemno nakrájenou jarní cibulku. Podle chuti, těsně před podáváním, osolíme a opět promícháme.

Dobrou chuť!