svetvemne.cz

Okurkový salát s červenou řepou v jogurtu

     

Zdravý salát vhodný i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

červená řepa 200 g  okurka salátová 400 g

Malou červenou řepu omyjeme a asi za hodinu uvaříme doměkka. Vychladíme ponořenou ve studené vodě. Okurky částečně oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2. 

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme také na malé kostičky.

3. 

jogurt bílý 3,5% tuku 300 g  cukr třtinový 1 ČL  citronová šťáva 1 PL  pepř černý mletý ½ ČL  sůl himálajská růžová  cibulka jarní 1 ks

Zeleninu vložíme do mísy, přidáme jogurt, cukr, šťávu z citronu a pepř. Promícháme. Můžeme přidat na jemno nakrájenou jarní cibulku. Podle chuti, těsně před podáváním, osolíme a opět promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit