Okurkový salát s červenou řepou v jogurtu
Zdravý salát vhodný i jako příloha k jídlům z masa.
recept,fotorecept,červená řepa,okurka salátová,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Okurky › Sezona - červená řepa ›
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 | kus | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr třtinový | 1 | čajová lžička | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 300 | gramů | |
okurka salátová | 400 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl himálajská růžová | - | ||
červená řepa | 200 | gramů |
Recept
1.
červená řepa 200 gramů • okurka salátová 400 gramů
Malou červenou řepu omyjeme a asi za hodinu uvaříme doměkka. Vychladíme ponořenou ve studené vodě. Okurky částečně oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
2.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme také na malé kostičky.
3.
jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů • cukr třtinový 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl himálajská růžová • cibulka jarní 1 kus
Zeleninu vložíme do mísy, přidáme jogurt, cukr, šťávu z citronu a pepř. Promícháme. Můžeme přidat na jemno nakrájenou jarní cibulku. Podle chuti, těsně před podáváním, osolíme a opět promícháme.
Dobrou chuť!