Salát z červené řepy a jablek

Zdravý salát, plný jablek a oblíbené červené řepy.
recept,fotorecept,jablka,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - červená řepa ›Ingredience
Ingredience
Křen sterilovaný | 20 ?? | gramů kcal | |
citronová šťáva | 30 ?? | polévkových lžic kcal | |
cukr třtinový | 4 80 | čajové lžičky kcal | |
jablka | 400 244 | gramů kcal | |
voda | 150 332 | mililitrů kcal | |
červená řepa | 400 192 | gramů kcal |
Recept
1.
červená řepa 400 gramů
Červenou řepu omyjeme a vložíme do většího množství vody. Vaříme doměkka cca 30 - 50 min (závisí na velikosti). Po vychladnutí oloupeme škrabkou na brambory.
2.
Červenou řepu nahrubo nastrouháme.



5.
voda 150 mililitrů • citronová šťáva 30 polévkových lžic • cukr třtinový 4 čajové lžičky
Ve vodě rozpustíme cukr a vmícháme citronovou šťávu. Nálevem salát zalijeme a promícháme.

Dobrou chuť!