svetvemne.cz

Salát z červené řepy s hruškami

    

Chutný a zdravý salát z oblíbené červené řepy s hruškami a celerem. Salát je také velmi dobrý po přidání lžičky jogurtu do porce.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
celer100gramů
citron2kusy
cukr třtinový4.5polévkové lžíce
hruška400gramů
kmín drcený½čajové lžičky
sůl¾čajové lžičky
červená řepa800gramů

1. 

červená řepa 800 gramů

Červenou řepu omyjeme, doměkka uvaříme ve vodě (dle velikosti za asi 1-1,5 hodiny), necháme vychladit a oloupeme.

2. 

sůl ¾ čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  cukr třtinový 4.5 polévkové lžíce

Červenou řepu nastrouháme na nudličky, přidáme cukr, sůl, kmín a promícháme.

3. 

celer 100 gramů

Celer očistíme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přimícháme do červené řepy.

4. 

hruška 400 gramů

Hrušky omyjeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na drobné kousky.

5. 

Přimícháme do salátu.

6. 

citron 2 kusy

Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme do salátu. Promícháme a necháme 24 hodin odležet v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit