svetvemne.cz

Salát z červené řepy s celerem a jogurtem

     

Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Celer150gramů
Citron1kus
Jablka300gramů
Jogurt bílý 3,5% tuku500gramů
Med1polévková lžíce
Ořechy vlašské80gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda50mililitrů
Červená řepa1kilogram

1. 

červená řepa 1 kg

Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Vychladíme a oloupeme.

2. 

Červenou řepu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky a protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu, případně nakrájíme na malé kostičky.

3. 

celer 150 g

Celer oloupeme a najemno nastrouháme.

4. 

Přidáme do červené řepy a promícháme.

5. 

voda 50 ml  med 1 PL  citron 1 ks  sůl 1.5 ČL

Ve vodě rozpustíme med, přimícháme citrónovou šťávu a sůl.

6. 

Nálev přilijeme do salátu a promícháme.

7. 

jablka 300 g

Oloupeme a nadrobno nakrájíme jablka.

8. 

Jablka přimícháme do salátu ...

9. 

ořechy vlašské 80 g

... přidáme jemně nasekané ořechy ...

10. 

jogurt bílý 3,5% tuku 500 g

... jogurt a promícháme.

11. 

Podle chuti můžeme dosolit nebo dochutit ještě citrónovou šťávou. Uložíme do ledničky na 2 hodiny a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit