svetvemne.cz

Salát z červené řepy s celerem a jogurtem

    

Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
celer150gramů
citron1kus
jablka300gramů
jogurt bílý 3,5% tuku500gramů
med1polévková lžíce
ořechy vlašské80gramů
sůl1.5čajové lžičky
voda50mililitrů
červená řepa1kilogram

1. 

červená řepa 1 kilogram

Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Vychladíme a oloupeme.

2. 

Červenou řepu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky a protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu, případně nakrájíme na malé kostičky.

3. 

celer 150 gramů

Celer oloupeme a najemno nastrouháme.

4. 

Přidáme do červené řepy a promícháme.

5. 

voda 50 mililitrů  med 1 polévková lžíce  citron 1 kus  sůl 1.5 čajové lžičky

Ve vodě rozpustíme med, přimícháme citrónovou šťávu a sůl.

6. 

Nálev přilijeme do salátu a promícháme.

7. 

jablka 300 gramů

Oloupeme a nadrobno nakrájíme jablka.

8. 

Jablka přimícháme do salátu ...

9. 

ořechy vlašské 80 gramů

... přidáme jemně nasekané ořechy ...

10. 

jogurt bílý 3,5% tuku 500 gramů

... jogurt a promícháme.

11. 

Podle chuti můžeme dosolit nebo dochutit ještě citrónovou šťávou. Uložíme do ledničky na 2 hodiny a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit