Salát z červené řepy s celerem a jogurtem

Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.
recept,fotorecept,červená řepa,celer,jablka,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - červená řepa › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Celer ›Ingredience
Ingredience
celer | 150 75 | gramů kcal | |
citron | 1 ?? | kus kcal | |
jablka | 300 183 | gramů kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 500 ?? | gramů kcal | |
med | 1 50 | polévková lžíce kcal | |
ořechy vlašské | 80 540 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 50 111 | mililitrů kcal | |
červená řepa | 1 480 | kilogram kcal |
Recept

2.
Červenou řepu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky a protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu, případně nakrájíme na malé kostičky.


4.
Přidáme do červené řepy a promícháme.

5.
voda 50 mililitrů • med 1 polévková lžíce • citron 1 kus • sůl 1.5 čajové lžičky
Ve vodě rozpustíme med, přimícháme citrónovou šťávu a sůl.

6.
Nálev přilijeme do salátu a promícháme.


8.
Jablka přimícháme do salátu ...



11.
Podle chuti můžeme dosolit nebo dochutit ještě citrónovou šťávou. Uložíme do ledničky na 2 hodiny a můžeme podávat.

Dobrou chuť!