RECEPTY

Špagety all'Amatriciana

Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je lidový název tradiční italské omáčky na těstoviny, jejíž základ tvoří solená sušená slanina z vepřového krku, rajčata a sýr pecorino. Je použitelná i s jinými druhy těstovin, např. bucatini a velmi chutná :)

recept,fotorecept,rajčata,Vepřový lalok - guanciale,sýr Pecorino,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Vepřový lalok - guanciale30gramů
chilli vločky1špetka
cibule60gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať2polévkové lžíce
rajčata200gramů
sýr Pecorino20gramů
sůl1čajová lžička
těstoviny - Špagety140gramů
voda1.5litru
víno bílé suché100mililitrů

 

Recept

1. 

těstoviny - Špagety 140 gramů  voda 1.5 litru  sůl 1 čajová lžička

Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.

2. 

Vepřový lalok - guanciale 30 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce

Na troše oleje zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu mírně dozlatova.

3. 

cibule 60 gramů

Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a smažíme do zesklovatění.

4. 

rajčata 200 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  chilli vločky 1 špetka

Do pánve přidáme nadrobno nakrájená rajčata. Opepříme a promícháme.

5. 

víno bílé suché 100 mililitrů

Směs podlijeme bílým vínem. Tekutina se nám postupně odpaří, omáčka se zredukuje a získá barvu po rajčatech.

6. 

Téměř uvařené těstoviny přidáme do pánve spolu s trochou vody v níž se vařily. Špagety (nebo bucatini) dobře obalíme v omáčce a dovaříme. Případně dochutíme solí.

7. 

petrželová nať 2 polévkové lžíce

Odstavíme z ohřevu a přimícháme nasekanou petrželku.

8. 

sýr Pecorino 20 gramů

Servírujeme posypané hoblinkami tvrdého zrajícího sýru.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit