Zapečené těstoviny s brokolicí

Recept na přípravu smetanových zapečených těstovin s brokolicí a šunkou. Pro přípravu můžete použít různé druhy krátkých trubkovitých těstovin, např. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
recept,fotorecept,těstoviny - Gomito macaroni (kolínka),šunka vepřová,rajčata,smetana ke šlehání (30-33% tuku),sýr polotvrdý ,Těstoviny
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
brokolice | 1 ?? | kus kcal | |
fazolové lusky zelené mražené | 150 45 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
rajčata | 210 ?? | kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | gramů kcal | |
sýr polotvrdý | 100 320 | gramů kcal | |
sýr tavený | 50 130 | gramů kcal | |
sůl zeleninová | 1 0 | polévková lžíce kcal | |
těstoviny - Gomito macaroni (kolínka) | 500 1810 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
šunka vepřová | 150 143 | gramů kcal |
Recept
1.
těstoviny - Gomito macaroni (kolínka) 500 gramů • brokolice 1 kus • fazolové lusky zelené mražené 150 gramů
Těstoviny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (al dente). Scedíme, propláchneme studenou vodou a rozložíme na pekáč. Mezi tím, jak se vaří těstoviny, si předvaříme brokolici s mrazenými fazolkami asi 5 minut.

2.
olej slunečnicový • šunka vepřová 150 gramů • česnek 3 stroužky • rajčata 210 ks
Na pánvi osmahneme šunku, brokolici rozebranou na růžičky, fazolky, po chvíli přidáme prolisovaný česnek, nakrájená, spařená a oloupaná rajčata.

3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 gramů • sýr tavený 50 gramů • sůl zeleninová 1 polévková lžíce • pepř černý mletý
Směs na pánvi okořeníme, posypeme vegetou, přidáme tavený sýr a zalijeme sladkou smetanou. Promícháme a hned odstavíme.

4.
vejce slepičí 1 kus • mléko 100 mililitrů
Takto připravenou směs vylijeme na těstoviny, trochu promícháme. V mléce rozmícháme rozšlehané vejce a vylijeme na těstoviny.

5.
sýr polotvrdý 100 gramů
Pečeme ve vyhřáté troubě. Asi po 10 minutách posypeme sýrem a zapékáme dalších 5 minut.

Dobrou chuť!