Zapečené těstoviny se zelím
Jednoduchý, chutný a levný recept pro zimní období.
recept,fotorecept,zelí kvašené,těstoviny - Fusilli (spirály),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | gramů | |
sůl zeleninová | - | ||
těstoviny - Fusilli (spirály) | 400 | gramů | |
vepřové párky | 6 | ||
voda | 0.2 | litru | |
zelí kvašené | 1000 | gramů |
Recept
1.
zelí kvašené 1000 gramů • olej slunečnicový
Uvaříme těstoviny. Vodou propláchneme zelí, abychom zjemnili jeho kyselost. Polovinu těstovin vložíme do pekáče.
2.
těstoviny - Fusilli (spirály) 400 gramů • vepřové párky 6 ks • pepř černý mletý • sůl zeleninová
Na zelí rozložíme polovinu uvařených těstovin a na ně na kolečka nakrájené párky (můžeme použít libovolný druh masa, doporučuji uzené).
3.
Zakryjeme zbytkem těstovin a zelí.
4.
voda 0.2 litru • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 gramů
Zalijeme smetanou i vodou a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Dobrou chuť!