RECEPTY

Strapačky s kysaným zelím

Strapačky s kysaným zelím

Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.

recept,fotorecept,slanina oravská,zelí kvašené,brambory,mouka polohrubá,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové

Těstoviny

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Bramborové halušky - strapačky recept-
brambory600gramů
cibule1kus
cukr krystalový1polévková lžíce
kmín drcený¼čajové lžičky
mouka polohrubá300gramů
pepř černý celé¼čajové lžičky
slanina oravská300gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
voda200mililitrů
zelí kvašené750gramů

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů  mouka polohrubá 300 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 čajová lžička  Bramborové halušky - strapačky recept

Nastrouhané brambory smícháme s moukou, solí, vejcem a propasírované přes haluškové sítko uvaříme. Podrobnější rozpis receptu můžete najít na naší stránce pod názvem "Bramborové halušky - strapačky".

2. 

slanina oravská 300 gramů

Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi ji uškvaříme.

3. 

cibule 1 kus

Škvarky vyndáme do misky. Na vyškvařeném sádle zpěníme cibuli dosklovita.

4. 

zelí kvašené 750 gramů  pepř černý celé ¼ čajové lžičky  kmín drcený ¼ čajové lžičky  voda 200 mililitrů

K cibuli přidáme propláchnuté a vyždímané kysané zelí, které chvíli s cibulí smažíme. Přidáme pepř a kmín. Zelí podlijeme vodou a asi 10 minut podusíme.

5. 

cukr krystalový 1 polévková lžíce

Zelí dochutíme cukrem.

6. 

Strapačky promícháme s podušeným zelím a škvarky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie