Strapačky s kysaným zelím

Strapačky z bramborového těsta připravené s kysaným zelím a pečenou slaninou.
recept,fotorecept,slanina oravská,zelí kvašené,brambory,mouka polohrubá,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové
Těstoviny
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
Bramborové halušky - strapačky recept | 0 ?? | kcal | |
brambory | 600 552 | gramů kcal | |
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
kmín drcený | ¼ 1 | čajové lžičky kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
pepř černý celé | ¼ ?? | čajové lžičky kcal | |
slanina oravská | 300 ?? | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 200 442 | mililitrů kcal | |
zelí kvašené | 750 150 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory 600 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • Bramborové halušky - strapačky recept
Nastrouhané brambory smícháme s moukou, solí, vejcem a propasírované přes haluškové sítko uvaříme. Podrobnější rozpis receptu můžete najít na naší stránce pod názvem "Bramborové halušky - strapačky".



4.
zelí kvašené 750 gramů • pepř černý celé ¼ čajové lžičky • kmín drcený ¼ čajové lžičky • voda 200 mililitrů
K cibuli přidáme propláchnuté a vyždímané kysané zelí, které chvíli s cibulí smažíme. Přidáme pepř a kmín. Zelí podlijeme vodou a asi 10 minut podusíme.

6.
Strapačky promícháme s podušeným zelím a škvarky.

Dobrou chuť!