svetvemne.cz

Dvoupatrový jablečný koláč

Dvoupatrový jablečný koláč

    

Šťavnatý jablečný koláč, který si okamžitě oblíbíte!

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový150gramů
jablka1.5kilogram
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mouka polohrubá600gramů
máslo300gramů
skořice mletá1.5čajové lžičky
vejce slepičí2kusy

1. 

mouka polohrubá 600 gramů  máslo 300 gramů  cukr moučkový 150 gramů  vejce slepičí 2 kusy  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů

Z mouky, másla, cukru, vajec a kypřicího prášku vypracujeme těsto.

2. 

Uložíme ho do chladu na 30 minut. Těsto rozdělíme na třetiny.

3. 

jablka 1.5 kilogram

Jablka očistíme a nastrouháme.

4. 

cukr krystalový 100 gramů  skořice mletá 1.5 čajové lžičky

K nastrouhaným jablkům přidáme cukr a skořici. Nádivku rozdělíme na dvě části.

5. 

Jednu část těsta rozválíme na pomoučeném vále a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

6. 

Na těsto poklademe jednu část náplně, přikryjeme druhým rozváleným těstem, na které poklademe druhou část nádivky. Navrch z třetí části těsta vytvarujeme mřížku.

7. 

Pečeme 180 min. při teplotě 30 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit