Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.
recept,fotorecept,zelí bílé,mrkev,jogurt bílý 3,5% tuku,Zeleninové saláty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Zeleninové saláty › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Mrkev › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
cibule červená | 50 20 | gramů kcal | |
cukr třtinový | 3 60 | čajové lžičky kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 250 175 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 300 135 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
zelí bílé | 500 145 | gramů kcal |
Recept
1.
zelí bílé 500 gramů • mrkev 300 gramů • cibule červená 50 gramů
Zelí omyjeme a pokrájíme na kousky tak, abychom ho mohli strouhat v kuchyňském robotu. Očistíme mrkev a cibuli.

2.
sůl 1 čajová lžička
Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme 15 minut odstát, pak vymačkáme přebytečnou vodu.

3.
Nastrouháme mrkev a cibuli. Přidáme k zelí.

4.
cukr třtinový 3 čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • jogurt bílý 3,5% tuku 250 gramů
V jogurtu rozmícháme cukr a koření. Přidáme k zelenině...

5.
... a promícháme.

Dobrou chuť!