svetvemne.cz

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

    

Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
cibule červená50gramů
cukr třtinový3čajové lžičky
jogurt bílý 3,5% tuku250gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mrkev300gramů
sůl1čajová lžička
zelí bílé500gramů

1. 

zelí bílé 500 gramů  mrkev 300 gramů  cibule červená 50 gramů

Zelí omyjeme a pokrájíme na kousky tak, abychom ho mohli strouhat v kuchyňském robotu. Očistíme mrkev a cibuli.

2. 

sůl 1 čajová lžička

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme 15 minut odstát, pak vymačkáme přebytečnou vodu.

3. 

Nastrouháme mrkev a cibuli. Přidáme k zelí.

4. 

cukr třtinový 3 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  jogurt bílý 3,5% tuku 250 gramů

V jogurtu rozmícháme cukr a koření. Přidáme k zelenině...

5. 

... a promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit