svetvemne.cz

Grilované krůtí kousky v žemli

     

Křupavé žemle, plněné osmaženou cibulkou a grilovanými kousky krůtího masa.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule300gramů
Houska6ks
Krůtí prsa400gramů
Mléko60mililitrů
Olej slunečnicový3polévkové lžíce
Olej řepkový50polévkových lžic
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř chilli½čajové lžičky
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Petrželová nať
Skořice mletá¼čajové lžičky
Sýr ementál60gramů
Sůl1čajová lžička
Zázvor mletý¼čajové lžičky

1. 

krůtí prsa 400 g

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.

2. 

olej slunečnicový 3 PL  pepř chilli ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  skořice mletá ¼ ČL  zázvor mletý ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Maso vložíme do misky, přilijeme olej, přidáme koření a papriku.

3. 

Promícháme a necháme v chladu 2 hodiny marinovat.

4. 

cibule 300 g  olej řepkový 50 PL

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji.

5. 

Vyndáme ji na talíř, aby v pánvi nenatáhla do sebe olej.

6. 

sůl 1 ČL

Maso vysypeme z misky, i s marinádou, na suchou grilovací pánev, osolíme, ...

7. 

... 5 minut opékáme a promícháváme. Vyndáme z pánve.

8. 

houska 6 ks

Z čerstvých křupavých žemlí odkrojíme tenké vršky a vydlabeme z nich střídku.

9. 

mléko 60 ml

Střídku zalijeme mlékem, promícháme, ...

10. 

petrželová nať  sýr Ementál 60 g

... vložíme do pánve, přidáme nasekanou petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr. Když se sýr rozpustí odstavíme z ohně.

11. 

Do žemle vložíme cibuli, ...

12. 

... přidáme maso a nahoru položíme kousek sýrovo-petrželové nádivky.

13. 

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit