Tvarohové buchty

Nadýchané buchty ze smetanovo-máslového kynutého těsta. Buchty z uvedeného těsta si zachovají svou čerstvou chuť téměř 3 dny.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rozinky,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr krystalový | 180 724 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ½ 320 | litru kcal | |
mouka hladká | 1 3470 | kilogram kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
olej olivový | 50 440 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
rozinky | 150 426 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrů kcal | |
tvaroh hrudkový | 550 644 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Těsto
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 kilogram • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů • máslo 100 gramů • olej olivový 50 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů
V teplém mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme do navážené mouky, přidáme smetanu, rozpuštěné, vychlazené máslo, olej a cukr. Vypraacujeme jemné těsto, ...

2.
... které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.

3. Tvarohová náplň
tvaroh hrudkový 550 gramů • rozinky 150 gramů • cukr krystalový 80 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, cukrem a vajíčky.

4. Plnění buchet
Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále ho rozválíme na tloušťku asi na 1 cm. Nakrájíme ho na čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce vložíme 1,5 polévkové lžíce nádivky. Tvaroh přeložením rohů těsta a jejich stlačením uzavřeme do buchty.

5.
Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Přitom buchty po okrajích natíráme olejem a přimáčkneme je na plechu k sobě.

6.
Zpracujeme druhou polovinu těsta, pokud nám nezbude tvarohová nádivka, můžeme ji nahradit povidly.

7.
Buchty potřeme olejem i na povrchu a povidlové si můžeme označit posypáním mákem. Na plechu je necháme 10 minut kynout.

8. Pečení
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.

9.
Upečené teplé buchty posypeme prosátým moučkovým cukrem a po důkladném vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!