svetvemne.cz

Tvarohové buchty

     

Nadýchané buchty ze smetanovo-máslového kynutého těsta. Buchty z uvedeného těsta si zachovají svou čerstvou chuť téměř 3 dny.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Těsto

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ l  droždí čerstvé 42 g  cukr krystalový 1 ČL  mouka hladká 1 kg  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 ml  máslo 100 g  olej olivový 50 ml  cukr krystalový 100 g

V teplém mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme do navážené mouky, přidáme smetanu, rozpuštěné, vychlazené máslo, olej a cukr. Vypraacujeme jemné těsto, ...

Těsto

2. 

... které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.

3. Tvarohová náplň

tvaroh hrudkový 550 g  rozinky 150 g  cukr krystalový 80 g  vejce slepičí 2 ks

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, cukrem a vajíčky.

Tvarohová náplň

4. Plnění buchet

mouka polohrubá

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále ho rozválíme na tloušťku asi na 1 cm. Nakrájíme ho na čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce vložíme 1,5 polévkové lžíce nádivky. Tvaroh přeložením rohů těsta a jejich stlačením uzavřeme do buchty.

Plnění buchet

5. 

olej slunečnicový

Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Přitom buchty po okrajích natíráme olejem a přimáčkneme je na plechu k sobě.

6. 

Zpracujeme druhou polovinu těsta, pokud nám nezbude tvarohová nádivka, můžeme ji nahradit povidly.

7. 

Buchty potřeme olejem i na povrchu a povidlové si můžeme označit posypáním mákem. Na plechu je necháme 10 minut kynout.

8. Pečení

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.

Pečení

9. 

cukr práškový

Upečené teplé buchty posypeme prosátým moučkovým cukrem a po důkladném vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit