Tvarohové buchty
![Tvarohové buchty](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001029/img_cs_4x3/tvarohove-buchty_00180.jpg)
Nadýchané buchty ze smetanovo-máslového kynutého těsta. Buchty z uvedeného těsta si zachovají svou čerstvou chuť téměř 3 dny.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rozinky,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 180 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ½ | litru | |
mouka hladká | 1 | kilogram | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
olej slunečnicový | - | ||
rozinky | 150 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 | mililitrů | |
tvaroh hrudkový | 550 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Těsto
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 kilogram • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů • máslo 100 gramů • olej olivový 50 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů
V teplém mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme do navážené mouky, přidáme smetanu, rozpuštěné, vychlazené máslo, olej a cukr. Vypraacujeme jemné těsto, ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6156w.jpg)
2.
... které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6160w.jpg)
3. Tvarohová náplň
tvaroh hrudkový 550 gramů • rozinky 150 gramů • cukr krystalový 80 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, cukrem a vajíčky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6161w.jpg)
4. Plnění buchet
Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále ho rozválíme na tloušťku asi na 1 cm. Nakrájíme ho na čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce vložíme 1,5 polévkové lžíce nádivky. Tvaroh přeložením rohů těsta a jejich stlačením uzavřeme do buchty.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6164w.jpg)
5.
Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Přitom buchty po okrajích natíráme olejem a přimáčkneme je na plechu k sobě.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6167w.jpg)
6.
Zpracujeme druhou polovinu těsta, pokud nám nezbude tvarohová nádivka, můžeme ji nahradit povidly.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6168w.jpg)
7.
Buchty potřeme olejem i na povrchu a povidlové si můžeme označit posypáním mákem. Na plechu je necháme 10 minut kynout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6171w.jpg)
8. Pečení
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6173w.jpg)
9.
Upečené teplé buchty posypeme prosátým moučkovým cukrem a po důkladném vychladnutí podáváme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001029/small/IMG_6174w.jpg)
Dobrou chuť!