svetvemne.cz

Tvarohové buchty

    

Nadýchané buchty ze smetanovo-máslového kynutého těsta. Buchty z uvedeného těsta si zachovají svou čerstvou chuť téměř 3 dny.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Těsto

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 1 kilogram  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  máslo 100 gramů  olej olivový 50 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů

V teplém mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme do navážené mouky, přidáme smetanu, rozpuštěné, vychlazené máslo, olej a cukr. Vypraacujeme jemné těsto, ...

Těsto

2. 

... které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.

3. Tvarohová náplň

tvaroh hrudkový 550 gramů  rozinky 150 gramů  cukr krystalový 80 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, cukrem a vajíčky.

Tvarohová náplň

4. Plnění buchet

mouka polohrubá

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále ho rozválíme na tloušťku asi na 1 cm. Nakrájíme ho na čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce vložíme 1,5 polévkové lžíce nádivky. Tvaroh přeložením rohů těsta a jejich stlačením uzavřeme do buchty.

Plnění buchet

5. 

olej slunečnicový

Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Přitom buchty po okrajích natíráme olejem a přimáčkneme je na plechu k sobě.

6. 

Zpracujeme druhou polovinu těsta, pokud nám nezbude tvarohová nádivka, můžeme ji nahradit povidly.

7. 

Buchty potřeme olejem i na povrchu a povidlové si můžeme označit posypáním mákem. Na plechu je necháme 10 minut kynout.

8. Pečení

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.

Pečení

9. 

cukr práškový

Upečené teplé buchty posypeme prosátým moučkovým cukrem a po důkladném vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit