Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Babiččiny meruňkové knedlíky z tvarohového těsta jsou rychle a jednoduše připravené. Recept s podrobnými kroky postupu zvládne i začátečník.
recept,fotorecept,meruňky,tvaroh hrudkový,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně
Sladká jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 2 78 | polévkové lžíce kcal | |
meruňky | 400 228 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 160 570 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 4 224 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh hrudkový | 250 293 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept




6.
Vypracujeme těsto.

7.
Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme váleček a nakrájíme na 8-10 dílků. Dílek rozmačkáme na placku a zabalíme do něj meruňku. Poválíme v mouce na válu.

8.
Připravené knedlíky...

9.
... vložíme do vařící vody.

10.
Po vyplavání (což je asi 10 minut) povaříme 5 minut na mírném plameni.

11.
Knedlíky vyndáme děrovanou naběračkou.



14.
Meruňky naservírujeme, můžeme překrojit a vyndat z nich pecky.


Dobrou chuť!