Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Ta nejúžasnější klasika ze švestek na talíři. Mňam.
recept,fotorecept,švestky ,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně
Sladká jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
| cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
| mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
| mouka polohrubá | 320 1140 | gramů kcal | |
| máslo | 0 ?? | kcal | |
| strouhanka | 4 224 | polévkové lžíce kcal | |
| sůl | 1 0 | špetka kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| tvaroh hrudkový | 500 585 | gramů kcal | |
| vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| švestky | 20 ?? | kcal |
Recept


3.
tvaroh hrudkový 500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 špetka
... tvaroh, vajíčka a špetku soli.

4.
Vypracujeme těsto.

5.
Z těsta, na pomoučeném vále, vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 20 dílků. Každý dílek vytvarujeme na placičku a zabalíme do ní švestku.

6.
Vytvarujeme kuličky.

7.
V hlubokém hrnci přivedeme do varu vodu s trochou soli. Vložíme knedlíky a vaříme 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.

8.
Vyplavané knedlíky 5 minut povaříme a pomocí dírkované naběračky vyndáme.




Dobrou chuť!























