Bramborové šišky s tvarohem
Recept na domácí šišky z bramborového těsta, posypané sladkým tvarohem.
recept,fotorecept,brambory,tvaroh jemný nízkotučný,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně
Sladká jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
sůl | - | ||
tvaroh jemný nízkotučný | 230 | gramů | |
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
2.
Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.
3.
vaječný žloutek 1 kus • mouka polohrubá 100 gramů • sůl
Přidáme jeden vaječný žloutek, mouku a špetku soli.
4.
Uhněteme bramborové těsto. Dobře se mísí rukou na pomoučeném vále.
5.
mouka polohrubá 20 gramů
Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.
6.
Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.
7.
Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvaření vyplouvají na povrch. Odebíráme je perforovanou naběračkou nebo sítkem.
9.
tvaroh jemný nízkotučný 230 gramů • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Servírujeme posypané tvarohem a cukrem.
Dobrou chuť!