RECEPTY

Smetanová polévka z fazolových lusků

Smetanová polévka z fazolových lusků

Mléčná polévka ze zelených fazolových lusků s bramborami. Porce polévky si dochutíme octem, nebo citronovou šťávou.

recept,fotorecept,brambory,fazolové lusky,smetana na vaření (10-12% tuku),Luštěninové polévky,Recepty slovenské kuchyně

Luštěninové polévky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cukr krystalový1čajová lžička
fazolové lusky400gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
smetana na vaření (10-12% tuku)500mililitrů
sůl1čajová lžička
voda250mililitrů

 

Recept

1. Uvaříme brambory

brambory 400 gramů  voda 250 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2. 

fazolové lusky 400 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

Fazolové lusky umyjeme, nakrájíme na menší kousky a ve slané vodě povaříme asi 10 minut. Scedíme. Lusky přidáme k bramborám. Mírně přisladíme. (Na polévku můžeme použít i sterilované, či zmrazené fazolové lusky).

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  mouka hladká 2 polévkové lžíce

V mléce rozmícháme mouku.

4. 

smetana na vaření (10-12% tuku) 500 mililitrů

Zavářku přilijeme k zelenině, přidáme smetanu a převaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit