RECEPTY

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Chutný velikonoční bochánek pro koledníky.

recept,fotorecept,rozinky,droždí čerstvé,mouka hladká,mandlové lupínky,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra½čajové lžičky
cukr krystalový200gramů
droždí čerstvé42gramů
mandlové lupínky30gramů
mléko400mililitrů
mouka hladká1kilogram
olej slunečnicový9polévkových lžic
rozinky150gramů
rum4polévkové lžíce
sůl-
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

rozinky 150 gramů  rum 4 polévkové lžíce

Rozinky nasypeme do misky, zalijeme je rumem. Rozinky vsáknou část rumu.

2. 

mléko 400 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový

V 200 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru. Kvásek necháme vykynout.

3. 

mouka hladká 1 kilogram  cukr krystalový 200 gramů  citronová kůra ½ čajové lžičky  olej slunečnicový 9 polévkových lžic  vejce slepičí 3 kusy  sůl

Do mísy dáme mouku, vejce, cukr, zbylé mléko, olej, špetku soli, citronovou kůru a rozinky namočené v rumu. Nakonec přidáme kvásek. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

4. 

vejce slepičí 1 kus  mandlové lupínky 30 gramů

Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky. Každý z nich uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Rozšlehaným vejcem bochánky potřeme, posypeme lupínky mandlí.

5. 

Pečeme na 180 °C cca 30-40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie