Jablečné řezy z kynutého těsta

Recept na jednoduchý jablečný koláč z kynutého těsta s mandlovými lupínky.
recept,fotorecept,jablka,droždí čerstvé,mouka hladká,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 322 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
jablka | 600 366 | gramů kcal | |
mandlové lupínky | 60 374 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 20 gramů
V teplém mléce s trochou cukru necháme z droždí vzejít kvásek.

2.
mouka hladká 500 gramů • cukr moučkový 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • sůl
Z mouky, cukru, kvásku, vajíčka, rozpuštěného másla, skořice a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

3.
jablka 600 gramů • cukr krystalový 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Zasypeme je v misce cukrem a skořicí. Promícháme.

4.
mandlové lupínky 60 gramů
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, přendáme ho na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto navrstvíme připravená jablka, posypeme mandlovými lupínky a koláč pečeme při teplotě 180 °C asi 35 - 40 minut.

Dobrou chuť!