Jablečný tvarohový koláč
Máslová postýlka, tvarohovo-pudinková peřinka, na ní šťavnatá skořicové jablíčka... už se jen zakousnout. :)
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 130 | gramů | |
cukr skořicový | - | ||
jablka | 350 | gramů | |
mouka celozrnná | 50 | gramů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
sůl | - | ||
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 150 gramů • mouka celozrnná 50 gramů • cukr moučkový 50 gramů • sůl • máslo 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 1 kus
Obě mouky smícháme s cukrem, špetkou soli, se změklým máslem, vejcem, žloutkem a vypracujeme máslové těsto.
2.
Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odstát.
3.
Ztuhlé těsto rovnoměrně rozmačkáme do silikonové formy o průměru 30 cm. Propícháme špejlí a předpečeme 15 minut v troubě rozehřáté na 180 °C (troubu nevypínáme).
4.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr moučkový 80 gramů • pudink vanilkový 37 gramů • vejce slepičí 2 kusy • vaječný bílek 1 kus
Tvaroh, cukr, pudinkový prášek, vajíčka a bílek, který nám zůstal z těsta vymícháme.
5.
jablka 350 gramů
Jablka omyjeme, překrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň a na ni poklademe jablka.
6.
Posypeme skořicovým cukrem a dáme do trouby na 35-40 minut dopéct. Ke konci pečení můžeme podle potřeby koláč přikrýt alobalem, aby se nám jablíčka nezačala připékat.
7.
Vychlazený koláč krájíme ostrým nožem na jednotlivé porce podle chuti. :)
Dobrou chuť!