svetvemne.cz

Pěnový jablečný koláč

Skvělý, jablečný pamlsek.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

smetana kyselá ( 10 % tuku )1polévková lžíce
cukr krystalový100gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr moučkový80gramů
jablka1kilogram
kypřicí prášek do pečiva5gramů
mouka hladká300gramů
máslo125gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek3kusy
voda100mililitrů

1. 

jablka 1 kilogram

Jablka nahrubo nastrouháme.

2. 

cukr krystalový 100 gramů  voda 100 mililitrů

V hrnci vaříme jablka s cukrem a vodou, dokud se voda neodpaří.

3. 

mouka hladká 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 5 gramů  cukr moučkový 80 gramů  vaječný žloutek 3 kusy

Do mísy nasypeme mouku, přidáme prášek do pečiva, žloutky a cukr.

4. 

máslo 125 gramů  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 1 polévková lžíce

Přidáme rozpuštěné máslo a smetanu.

5. 

Vypracujeme těsto, které vyválíme na papíře na pečení. Přesuneme na plech a ještě prsty roztáhneme.

6. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

7. 

Po upečení na korpus natřeme jablečnou náplň a pečeme spolu ještě 15 minut.

8. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

9. 

cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablečnou náplň, posypeme cukrem a dáme péct ještě 10 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit