Jablečné růžičky
Sladké pohoštění, které okouzlí.
recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Koláče,Valentýnské,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče Valentýnské Sezónní recepty Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim) Jablkové koláče
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | - | ||
džem ovocný | - | ||
jablka | 450 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
skořice mletá | - | ||
těsto lístkové | 400 | gramů | |
voda | - |
Recept
1.
jablka 450 gramů
Jablka omyjeme, překrojíme na polovinu a pomocí lžičky odstraníme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky.

2.
Jablka vložíme do hrnce s vodou a šťávou z citronu, uvedeme do varu a 2 minuty povaříme, aby jablka byla pružná. Scedíme a necháme vychladnout (scezenou vodou můžeme zalít čaj a získáme chutný nápoj).

3.
těsto lístkové 400 gramů • džem ovocný
Listové těsto rozválíme na velikost asi 35 x 60 cm a tloušťku 2 mm. Nakrájíme na 5 cm široké pásy (5 x 35 cm). Pásy tence natřeme džemem.

4.
cukr krystalový • skořice mletá
Od poloviny pásu těsta klademe jablka, posypeme je cukrem a skořicí.

5.
Přes jablka přeložíme druhou polovinu pásu těsta.

6.
Stočíme.

7.
Vytvořené růžičky vložíme do vymazaných a moukou vysypaných forem na muffiny, nebo jen volně položíme na plech vyložený papírem na pečení.

8.
Pečeme 35 min. při teplotě 200 °C.


Dobrou chuť!