Jablečné řezy s čokoládou
Jemné podzimní řezy z oblíbených jablek.
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 150 | gramů | |
jablka | 1200 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 5 | čajových lžiček | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 300 | mililitrů | |
čokoláda 70% | 10 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů • cukr moučkový 150 gramů • mléko 100 mililitrů
Žloutky utřeme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko. Vše spolu utřeme.
2.
mouka polohrubá 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 čajových lžiček
Do těsta přidáme mouku s práškem do pečiva. Mixérem promícháme.
4.
Těsto vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme na 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
5.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • voda 150 mililitrů
Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na menší části. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dusíme 10 minut. Hrnec odstavíme a ještě horká jablka ponorným mixérem rozmixujeme.
7.
Rozmíchaný pudink přidáme k rozmixovaným jablkům a povaříme až směs zhoustne.
8.
Ještě teplou směs nalijeme na upečený korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
10.
Čokoládu rovnoměrně natřeme na vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!