Jablečné řezy s čokoládou

Jemné podzimní řezy z oblíbených jablek.
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
25
Hmotnost porce
98 g
Energie porce
164 kcal
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Koláče › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Dezerty z jablek › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
jablka | 1200 732 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 5 19 | čajových lžiček kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda 70% | 10 56 | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů • cukr moučkový 150 gramů • mléko 100 mililitrů
Žloutky utřeme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko. Vše spolu utřeme.

2.
mouka polohrubá 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 čajových lžiček
Do těsta přidáme mouku s práškem do pečiva. Mixérem promícháme.


4.
Těsto vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme na 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

5.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • voda 150 mililitrů
Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na menší části. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dusíme 10 minut. Hrnec odstavíme a ještě horká jablka ponorným mixérem rozmixujeme.


7.
Rozmíchaný pudink přidáme k rozmixovaným jablkům a povaříme až směs zhoustne.

8.
Ještě teplou směs nalijeme na upečený korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.


10.
Čokoládu rovnoměrně natřeme na vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!