RECEPTY

Jablečné řezy s čokoládou

Jablečné řezy s čokoládou

Jemné podzimní řezy z oblíbených jablek.

recept,fotorecept,jablka,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový150gramů
jablka1200gramů
kypřicí prášek do pečiva5čajových lžiček
mléko100mililitrů
mouka polohrubá200gramů
máslo50gramů
olej slunečnicový100mililitrů
pudink vanilkový74gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda300mililitrů
čokoláda 70%10gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  olej slunečnicový 100 mililitrů  cukr moučkový 150 gramů  mléko 100 mililitrů

Žloutky utřeme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko. Vše spolu utřeme.

2. 

mouka polohrubá 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 5 čajových lžiček

Do těsta přidáme mouku s práškem do pečiva. Mixérem promícháme.

3. 

vaječný bílek 4 kusy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.

4. 

Těsto vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme na 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

5. 

jablka 1200 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  voda 150 mililitrů

Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na menší části. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dusíme 10 minut. Hrnec odstavíme a ještě horká jablka ponorným mixérem rozmixujeme.

6. 

voda 150 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkové prášky.

7. 

Rozmíchaný pudink přidáme k rozmixovaným jablkům a povaříme až směs zhoustne.

8. 

Ještě teplou směs nalijeme na upečený korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.

9. 

čokoláda 70% 10 gramů  máslo 50 gramů

Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo.

10. 

Čokoládu rovnoměrně natřeme na vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie