svetvemne.cz

Jablečné řezy s čokoládou

     

Jemné podzimní řezy z oblíbených jablek.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový2polévkové lžíce
Cukr práškový150gramů
Jablka1200gramů
Kypřicí prášek do pečiva5čajových lžiček
Mléko100mililitrů
Mouka polohrubá200gramů
Máslo50gramů
Olej slunečnicový100mililitrů
Pudink vanilkový74gramů
Vaječný bílek4kusy
Vaječný žloutek4kusy
Voda300mililitrů
Čokoláda 70%10gramů

1. 

vaječný žloutek 4 ks  olej slunečnicový 100 ml  cukr práškový 150 g  mléko 100 ml

Žloutky utřeme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej a mléko. Vše spolu utřeme.

2. 

mouka polohrubá 200 g  kypřicí prášek do pečiva 5 ČL

Do těsta přidáme mouku s práškem do pečiva. Mixérem promícháme.

3. 

vaječný bílek 4 ks

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.

4. 

Těsto vylijeme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme na 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

5. 

jablka 1200 g  cukr krystalový 2 PL  voda 150 ml

Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na menší části. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dusíme 10 minut. Hrnec odstavíme a ještě horká jablka ponorným mixérem rozmixujeme.

6. 

voda 150 ml  pudink vanilkový 74 g

Ve vodě rozmícháme pudinkové prášky.

7. 

Rozmíchaný pudink přidáme k rozmixovaným jablkům a povaříme až směs zhoustne.

8. 

Ještě teplou směs nalijeme na upečený korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.

9. 

čokoláda 70% 10 g  máslo 50 g

Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo.

10. 

Čokoládu rovnoměrně natřeme na vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit