svetvemne.cz

Jablečný koláč s pudinkem a drobenkou

Jablečný koláč s pudinkem a drobenkou

    

Skvělá jablečná nádivka s pudinkem na křehkém máslovém těstě = skvělý jablečný koláč.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

cukr krystalový7polévkových lžic
cukr krystalový110gramů
cukr vanilkový8gramů
jablka2kilogramy
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko1litr
mouka hladká300gramů
mouka polohrubá60gramů
máslo290gramů
pudink čokoládový BB90gramů
skořice mletá1čajová lžička
vaječný žloutek2kusy

1. 

mouka hladká 300 gramů  máslo 250 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  cukr krystalový 3 polévkové lžíce  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  cukr vanilkový 8 gramů

Z mouky, másla, žloutků, cukru, kypřicího prášku a vanilkového cukru vypracujeme těsto. Uložíme do chladu na 15 minut.

2. 

Těsto rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3. 

jablka 2 kilogramy

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.

4. 

cukr krystalový 4 polévkové lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička

Nastrouhaná jablka vložíme do hrnce, přidáme cukr a skořici. Dusíme do odpaření vody z jablek. Necháme vychladnout.

5. 

mléko 1 litr  cukr krystalový 80 gramů  pudink čokoládový BB 90 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.

6. 

Na těsto rozložíme udušená jablka, zakryjeme vrstvou pudinku.

7. 

mouka polohrubá 60 gramů  máslo 40 gramů  cukr krystalový 30 gramů

Smícháním mouky s máslem a cukrem si připravíme drobenku. Koláč rovnoměrně posypeme.

8. 

Pečeme 50 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit