Pudinkový koláč s jablky

Chutný jednoduchý koláč z drobných jablek ze zahrádky, které nevíte jak zpracovat. Samozřejmě, že na jeho přípravu můžete použít jakákoliv jablíčka :)
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Jablkové koláče › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
jablka | 1200 732 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
pudink vanilkový | 130 462 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme. Vložíme do plechu a propícháme vidličkou.

2.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.

3.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablíčka omyjeme, překrájíme a vyčistíme jadřince. Pokud použijeme malá jablka krájíme jen na čtvrtiny. Pokud větší, tak je pokrájíme na kousky. Neloupeme. Jablka vložíme do hrnce, přisypeme cukr a skořici.

4.
Vaříme asi 10-15 minut, za občasného míchání doměkka. Nerozvaříme.

5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 130 gramů • cukr krystalový 100 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr.

6.
Přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí.

7.
Jablečný pudink rozetřeme na upečené těsto a necháme vychladit.

8.
Pokrájíme na porce.


Dobrou chuť!