Strouhaný tvarohový koláč s jablky
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento s tvarohem a jablky, je opravdu výborný!
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče Sezónní recepty Dezerty z jablek Sezona - Jablka (podzim) Sezona - Jablka (zima) Jablkové koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 220 | gramů | |
jablka | 750 | gramů | |
kakao - prášek | 20 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 450 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 30 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 |
Recept
1.
mouka hladká 450 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení • máslo 250 gramů • kakao - prášek 20 gramů
Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo. Začneme zpracovávat těsto...
3.
Vypracované těsto zformujeme a uložíme do chladu na půl hodinu.
4.
vaječný bílek 5 ks • sůl 1 špetka • cukr moučkový 60 gramů
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr.
5.
tvaroh jemný hrudkový 500 gramů • vaječný žloutek 5 ks • cukr moučkový 160 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů
Do mísy vložíme tvaroh, vaječné žloutky, cukr a mléko.
6.
Dobře rozmícháme a nakonec zlehka zašleháme sníh z bílků.
8.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny.
9.
Jednu polovinu těsta nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem.
10.
Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň.
11.
Na náplň nastrouháme nahrubo jablka a na jablka druhou polovinu těsta.
12.
Pečeme 30 minut při teplotě 170-180 °C. Vyjmeme z trouby a posypeme prosátým práškovým cukrem.
13.
Vychladnutý nakrájíme na kostky.
Dobrou chuť!