svetvemne.cz

Sváteční jablečný koláč

    

Výborný šťavnatý koláč na dny sváteční. Podáváme ozdobený šlehačkou a posypaný strouhanou čokoládou.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Zlatý klas80gramů
cukr krystalový300gramů
jablka1000gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mouka polohrubá200gramů
máslo-
olej slunečnicový100mililitrů
vejce slepičí4kusy
voda400mililitrů

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 200 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů  voda 100 mililitrů

Celá vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vodu, znovu utřeme.

Příprava těsta

2. 

mouka polohrubá 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů  máslo  mouka polohrubá

Do mouky vmícháme kypřící prášek. Suchou směs přidáme k mokré směsi a smícháme. Plech vymažeme a vysypeme moukou, vylijeme na něj těsto a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.

3. Jablečná kaše

jablka 1000 gramů

Jabka omyjeme, překrojíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jadřince. Nastrouháme na hrubším struhadle. Jablka strouháme tak, že strouháme dužinu až nám v ruce zůstane slupka.

Jablečná kaše

4. 

voda 300 mililitrů  Zlatý klas 80 gramů  cukr krystalový 100 gramů

V hrnci ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Přidáme jablka. Zahříváním uvedeme do varu a mícháním uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

5. 

Vychladlou kaši rozetřeme po povrchu upečeného těsta.

6. 

Nakrájíme na řezy, ozdobíme a podáváme. Uchováváme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit