svetvemne.cz

Jablková roláda s marcipánem

     

Něco sladkého pro koledníky.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr práškový 80 g  olej slunečnicový 50 ml  vaječný bílek 5 ks

Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

mouka polohrubá 100 g  kypřicí prášek do pečiva 8 g

K žloutkům přimícháme mouku s kypřícím práškem ...

3. 

... a vmícháme sníh z bílků.

4. 

Těsto vylijeme na plech (32 x 44 cm) vyložený papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme.

5. 

Upečeme při 180 °C za 8 minut.

6. 

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.

7. Jablečná náplň

jablka 1 kg  cukr krystalový 80 g

Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme a přivedeme do varu spolu s cukrem.

Jablečná náplň

8. 

čokoláda na vaření 50 g  voda 50 ml  pudink čokoládový BB 40 g

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Ve vodě v misce rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Vaříme do zhoustnutí, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

9. 

máslo 50 g

Jablkovou náplň necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do ní změklé máslo.

10. Plnění rolády

kaštanové pyré 125 g  marcipánová hmota 200 g

Korpus rozvineme a uvolníme pečící papír. Roládu natřeme nádivkou (okraj, ke kterému budeme stáčet zůstane nenatřený) a na nádivku nastrouháme částečně rozmrazené kaštanové pyré. Z marcipánu vytvoříme váleček o průměru asi 1,5 cm a uložíme na okraj, od kterého budeme roládu stáčet.

Plnění rolády

11. 

Roládu stočíme a uložíme na nejméně 4 hodiny tuhnout do chladničky.

12. 

poleva cukrářská čokoládová

Pak ji ozdobíme čokoládou ...

13. 

... nakrájíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit