Sloní slzy
Oslaďte si život, nebo buďte dobře připraveni na každou rodinnou oslavu či společenskou událost u Vás doma.
recept,fotorecept,banán,máslo,Rolády
Rolády
Kategorie
Rolády
Ingredience
Ingredience
banán | 3 | kusy | |
cukr moučkový | 10 | polévkových lžic | |
cukr vanilkový | 2 | kusy | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | špetka | |
mléko | 7 | polévkových lžic | |
mouka polohrubá | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 250 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 150 | gramů | |
vejce slepičí | 6 |
Recept
1. Těsto a pečení
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 6 polévkových lžic • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 1 špetka • mouka polohrubá 4 polévkové lžíce
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme tuhý sníh z bílků, mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto vylijeme na plech vyložený pomaštěným papírem nebo alobalem a při mírné teplotě pečeme asi 15 minut.
2.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.
3. Nádivka
máslo 250 gramů • cukr vanilkový 2 kusy • cukr moučkový 4 polévkové lžíce
Máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.
4.
mléko 7 polévkových lžic • ořechy vlašské mleté 150 gramů
Ořechy spaříme mlékem a vychladlé vmícháme do másla.
6.
Těsto opět přehneme.
7.
Pokud nám zůstane nádivka, tak ji můžeme natřít na povrch rolády a polijeme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!