RECEPTY

Tvarohovo-borůvková roláda

Tvarohovo-borůvková roláda

Výborná roláda z piškotového těsta plněná svěžím tvarohovým krémem a borůvkami.

recept,fotorecept,tvaroh měkký,cukr vanilkový,borůvkový kompot,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Rolády  

 

Ingredience

Ingredience

borůvkový kompot180mililitrů
cukr krystalový6polévkových lžic
cukr moučkový150gramů
cukr vanilkový1balení
kypřicí prášek do pečiva½balení
mouka hladká6polévkových lžic
máslo200gramů
tvaroh měkký250gramů
vejce slepičí6

 

Recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 6 ks  cukr krystalový 6 polévkových lžic

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně spojíme se žloutkem.

2. 

mouka hladká 6 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme.

3. 

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě na 200 °C asi 10 minut.

4. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

5. Příprava krému

tvaroh měkký 250 gramů  máslo 200 gramů  cukr moučkový 150 gramů  cukr vanilkový 1 balení

Tvaroh, změklé máslo a cukr utřeme dohladka.

6. 

borůvkový kompot 180 mililitrů

Krém rozdělíme do dvou misek. 1/3 krému odložíme na pokrytí povrchu rolády a do zbylých 2/3 krému přimícháme borůvky.

7. 

Vychladlý korpus rozvineme a naplníme borůvkovým krémem a znovu stočíme do rolády. Povrch rolády natřeme odloženým bílým krémem. Ozdobíme borůvkami. Roládu necháme ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie